775622655 info@dobryden.eu

V nejvyšším mrakodrapu na západní polokouli se nachází byt navržený Johnem Beckemannem, o kterém bude dnešní článek. Kromě nádherného interiéru poskytuje také dechberoucí výhled na celý Manhattan.

Byt na 432 Park Avenue v New Yorku byl navržen pro čtyřčlennou rodinu. Ti měli podmínku, aby součástí výzdoby byla jejich rozsáhlá sbírka uměleckých děl.

Dominantní prvkem celého bytu je červená knihovna vyrobená na zakázku. Je z leštěné mosazi, ořechového dřeva a dozdobená červeným sametem. Ve stejném odstínu červené je také pohovka, stojící před knihovnou, a koberec (ten má v sobě navíc bílou barvu) zabírající téměř celý pokoj. Trochu divokosti, rock´n´rollu, dodávají místnosti křesla potažená mongolskou ovčí vlnou.

Oproti tomu jsou kuchyně a jídelna vytvořené ve světlejších barvách. Vzhled kuchyně určuje podlaha z šedého mramoru. Celkově velmi světlý dekor narušuje jen několik prvků ze dřeva a mramoru. Nad kuchyňským ostrůvkem visí originální, ručně leštěná mosazná lampa. Hned naproti oknu se nachází mramorový pult, u kterého je možné sledovat nádherný výhled na město, například při první ranní kávě.

Obývací pokoj

Při vstupu do obývacího pokoje každého hned zaujme mohutná šedá pohovka. Ta stojí na šedém koberci z vlny a hedvábí. Za pohovkou je také vidět krb, jehož šedá barva nádherně vynikne na dřevem obložený zdi. Barevně se výrazněji odlišují dvě křesla vyrobená z tmavého dřeva s tmavě hnědým koženým potahem. 

Zdroj: plndesign.pl